Gipsarski Radovi Novi Sad – Gipsarski radovi
OČITAVANJE SAJTA
Kako napraviti spušteni plafon

Kako napraviti spušteni plafon

Spušteni plafon

Ulaskom u bilo koju prostoriju, prva stvar koja ulazi u vidno polje je spušteni plafon. Postoji mnogo vrsta spuštenih plafona kaskadni, lučni, kružni …Razvojem tehnologije u suvoj gradnji povećana je mogućnost stvaranja jedinstvenih spuštenih plafona i bukvalno nepostoji granica u mogućnostima stvaranja novih oblika plafona.

Kako napraviti spušteni plafon?

Prvo šta bi trebali da uradite da obeležite visinu spuštenog plafona. Vodite računa da Vam je za ugradnu lampu potrebno 8 do 10cm praznog prostora do postojećeg plafona. Za izradu spuštenog plafona su vam potrebni UD i CD profili. Prvo pstavljate UD profile na obeleženu visinu plafona horizontalno po zidovima. Nakon toga dolazi na red pričvršćivanje (kačenje) gipsanog plafona za postojeći plafon. Za to će Vam trebati ako je mala visina spuštanja plafona distanceri, a ako je visina veća od 15cm biće Vam potrebna čelična visilica sa ankerfiksom. Noseći CD profili postavljaju se na svakih 50cm od sredine do sredine sledećeg profila. Kad ste završili konstrukciju za spušteni plafon na red dolazi popločavanje. Vodite računa da Vam se spojevi ploča negađaju u isu liniju kao predhodni red da nebi dolazilo do pucanja sastava na spuštenom plafonu.

Ako želite da Vaš dom oplemenite sa nekim modernim spuštenim plafonima na pravom ste mestu! Pozovite nas da i Vaš dom zasija u punom sjaju sa našim gipsarskim radovima!